Forside  |  

ÅbningstiderÅbningstider

Mandag       Lukket

Tirsdag        Lukket

Onsdag        Lukket

Torsdag       13:00-17:00

Fredag         13:00-17:00

Lørdag         13:00-17:00

Søndag        13:00-17:00

Helligdage    13:00-17:00

 

Om osOm os

Museet Holmen er et lille sted med velfungerende rammer for at formidle også den store kunst. Her præsenteres små, unikke højdepunkter indenfor kunst og kultur parallelt til det flade Vadehav og marsklands varfter og diger.

Museet Holmen udstiller moderne samtidskunst - særligt i krydsfeltet mellem livstydning, modernitet og kristendom.

 

"Sammen med museerne i Esbjerg, Ribe, Tønder og Nolde Museet i Seebüll lige syd for grænsen danner Museet Holmen en Kunstnerisk bastion i denne del af landet, der leder tanken hen på alt andet end udkant.


Holmen har sin egen profil og falder i særlig grad i øjnene som et lille men unikt udstillingssted, der tårner sig indholdsmæssigt op i det flade landsskab."


Niels Hansen, JydskeVestkysten 1. april 2016

 

Vi har til huse i en tidligere gård fra 1700-tallet, og har i disse rammer i de senere år huset en række udstillinger med såvel nationalt som internationalt anerkendte kunstnere, heraf bl.a. John Lennon, Maja Elisa Engelhardt, Peter Brandes, Günther Grass, H.M Dronning Margrethe II, Bjørn Nørgaard og Per Kirkeby.

Ny leder til Museet HolmenNy leder til Museet Holmen

Pressemeddelelse

 

Efter at have søgt en ny museumsleder og have behandlet de indkomne ansøgninger er det med glæde at bestyrelsen for Museet Holmen i Løgumkloster kan meddele, at vi har valgt at ansætte cand. mag. M.B.A. Kirsten Moesgaard her fra Løgumkloster som kommende leder af museet.

Ansættelsen sker pr. 1. jan. 2019, idet vor nuværende leder Gertrud Yde Iversen har valgt at opsige sit job med virkning fra årets udgang.

Vi er i bestyrelsen overbeviste om, at vi med ansættelsen af Kirsten Moesgaard har fundet frem til en person, der kan videreføre og udvikle de udstillingsaktiviteter, som Museet Holmen i de senere år under Gertrud Y. Iversens ledelse har været kendt for.

D. 8. dec. åbnes en udstilling med værker af Michael Kvium, der vises frem til foråret.

 

På bestyrelsen for Museet Holmens vegne

Jens Andresen

Fra Slægtsgård til KunstmuseumFra Slægtsgård til Kunstmuseum

Torsdag d. 7. juli fandt receptionen for afsløringen af planchen, der fortæller historien om Museet Holmens fortid, sted.

Planchen er doneret af Jens Schmidt, hvis forfædre i flere hundrede år har ejet gården, der har fungeret som både landbrug og kro, og siden 1971 har været ramme for Museet Holmen.

 

Stor tak til Jens Schmidt fra Museet Holmen.

 

Historien om Museet Holmen finder du på museet, hvor du netop nu kan opleve udstillingen Erindringsrum af Anita Viola Nielsen.

Donater Jens Schmidt hjælper til med ophængningen
Donator Jens Schmidt
Jens Schmidt fortæller til receptionen